Grootverdieners

Ronaldo ‘verslaat’ LeBron James:83 tegen 76 miljoen euro

Cristiano Ronaldo is wereldwijd opnieuw de best betaalde sporter. Het Amerikaanse zakenblad Forbes becijferde dat de Portugese voetballer aan salaris en sponsordeals dit jaar 83 miljoen euro opstrijkt. Hij troeft basketballer LeBron James (76 miljoen euro) en collega Lionel Messi (71 miljoen) af. Tennisser Roger Federer (57 miljoen) en basketballer Kevin Durant (54 miljoen) completeren de topvijf. Het tijdschrift noemt de aanvaller van Real Madrid, dat dit jaar als eerste ploeg de titel in de Champions League prolongeerde, „de grootste ster in de populairste sport wereldwijd”'. Zijn salaris inclusief bonussen bij Real bedraagt 52 miljoen euro, sponsors nemen 31 miljoen euro op zich. Zo heeft Ronaldo een contract voor het leven met Nike ter waarde van 1 miljard dollar, omgerekend 888 miljoen euro. (ANP)