In beeld

Fotoserie ‘Tweederangsburger’

Fotograaf Inge van Mill ging in gesprek met Marokkaans-Nederlandse jongens in de Schilderswijk. Ze maakte met haar camera intieme portretten van de jongens uit de buurt. Haar reportage is te zien op het Fotofestival Naarden onder de titel ‘Tweederangsburger’ - bewust met aanhalingstekens omdat de jongens zich zo behandeld voelen.
Alles over fotografie vind je voortaan op onze fotografiepagina In Beeld.
Het stagehuis in de Schilderswijk motiveert jongeren uit de wijk om in beweging te komen voor een leefbare omgeving. De buurtbroeders komen iedere week bij elkaar en lopen vervolgens door de wijk. Aan het einde gaan ze samen koken en eten.
Foto Inge van Mill
Rachid
Foto: Inge van Mill
Achraf
Foto: Inge van Mill
Het Schilderswijk Festival, jongens van Marokkaanse afkomst maken een gebaar.
Foto: Inge van Mill
Yassine
Foto: Inge van Mill
Anass
Foto: Inge van Mill
In de Schilderswijk staat de moskee El Islam na het vrijdagmiddaggebed lopen de mensen naar buiten
Foto: Inge van Mill