Crash Birma

Resten en lichamen gevonden in zee, ruim honderd vermisten

De Birmese marine heeft donderdag resten van het vliegtuig van Chinese makelij gevonden dat sinds woensdag was vermist. In de Andamanse Zee zijn brokstukken en de lichamen van twee volwassenen en een kind gevonden. Het toestel had 122 mensen aan boord, onder wie soldaten en bemanningsleden. Er zouden voor vertrek vijftien kinderen zijn ingecheckt. De marine haalde onder meer een vliegtuigwiel, reddingsvesten en koffers met kleding uit het water op zo’n 35 kilometer van de stad Launglon. Woensdag verdween het vliegtuig, van het type Y-8, een half uur na het opstijgen van de radar tijdens een binnenlandse vlucht in Birma. Een Y-8-testtoestel van de Chinese luchtmacht vloog in 2006 tegen een berg. Alle veertig inzittenden kwamen daarbij om het leven. (Reuters)