Basketbal

Golden State Warriors één zege verwijderd van titel in NBA

De basketballers van Golden State Warriors hebben woensdag in de slotfase toegeslagen in de derde wedstrijd in de NBA-finale. De ploeg uit Oakland maakte in de slotminuten in Cleveland een achterstand van zes punten goed tegen de Cleveland Cavaliers en won met 118-113. De Warriors staan nu op 3-0 en hebben nog één zege nodig voor de titel. Het leek er op dat de thuisploeg aan de hand van LeBron James en Kyrie Irving de stand zou terugbrengen naar 2-1. Met een paar minuten te spelen stond Cleveland met 113-107 voor. Enkele snelle punten en een driepunter van Kevin Durant in de slotminuut bracht Golden State op voorsprong. In 2015 pakten de Warriors de titel, vorig jaar was de club uit Ohio de beste ploeg; na een 3-0 achterstand wonnen de Cavaliers alsnog met 4-3. Het vierde duel is vrijdag. (ANP)