In beeld

Twee keer Kensington

De wijken Kensington, twee kiesdistricten met dezelfde naam in Londen en Liverpool, kunnen niet meer van elkaar verschillen. 'Posh' in Londen en 'poor' in Liverpool. Een dag voor de verkiezingen tonen deze twee buurten de politieke en economische verdeeldheid in het Verenigd Koninkrijk.
Een straat in Kensington, Liverpool (boven) en een straat in Kensington in Londen.
Hannah McKay/Reuters
De buurt Kensington in Londen staat bekend om zijn parken, exclusieve winkels en musea. In de miljoenenpanden woont een kosmopolitische bevolking en Kensington Palace is de officiële verblijfplaats van leden van de Britse koninklijke familie.
Hannah McKay/Reuters
In de wijk in Liverpool staan veel goedkope woningen en de wijk is populair bij studenten. De inwoners hier maken zich zorgen over thema's als de economische achteruitgang en immigratie.
Hannah McKay/Reuters
De Conservative Party is van oudsher verzekerd van de steun van kiezers in de Londense wijk Kensington. In de Liverpoolse wijk is Labour de grootste partij.
Hannah McKay/Reuters
In beide wijken werd vorig jaar in het Brexit-referendum gekozen om in de EU te blijven. Verder zijn ze politieke tegenpolen.
Hannah McKay/Reuters
Met de vervroegde verkiezingen hoopt Theresa May een mandaat van de kiezer te krijgen dat ze haar het beste in staat achten het Verenigd Koninkrijk door de moeilijke Brexittijd te loodsen.
Hannah McKay/Reuters
Terwijl Jeremy Corbyn van Labour de nadruk legt op de inhoud. Meer geld voor onderwijs, meer geld voor de zorg, meer betaalbare woningen, het grootschalig privatiseren van spoorwegen en nutsbedrijven.
Hannah McKay/Reuters
"Wat ik weet van Kensington in Londen is heel wat anders dan de grauwe situatie hier", zegt predikant Barbara Tickner (87) van de Pentecost Baptist Church in Kensington, Liverpool. Onder: pater Freddie Jackson in de katholieke kerk Church of Our Lady of Victories in Kensington, London.
Hannah McKay/Reuters
The Lister Hotel pub in Kensington, Liverpool (boven) en The Churchill Arms pub in Kensington, London.
Hannah McKay/Reuters
Pub-interieurs in de Sheil Park pub in Kensington, Liverpool (boven) en de The Churchill Arms pub in Londen.
Hannah McKay/Reuters
Een rijtjeshuis met twee slaapkamers kost in Kensington, Liverpool rond de 50.000 pond. In Londen is een vergelijkbaar object honderd keer zo duur.
Hannah McKay/Reuters
Klanten van Capaldi's Cafe in Liverpool en de klandizie in Fernandez & Wells in Londen.
Hannah McKay/Reuters
Zelfs in het winkelaanbod van voedsel in blik is het verschil tussen de wijken te zien.
Hannah McKay/Reuters
Donderdag gaan de Britten naar de stembus. Haalt Theresa May de gewenste meerderheid in het Lagerhuis, of kan Labour met Jeremy Corbyn haar positie verzwakken?
Hannah McKay/Reuters