Rotterdam

Twee meisjes melden zich na mishandeling lesbiennes

Twee meisjes van 14 en 15 jaar oud hebben zich dinsdag bij de politie in Rotterdam gemeld voor betrokkenheid bij de mishandeling van een lesbische vrouw, een week geleden. Dat maakte de Rotterdamse politie bekend. De 14-jarige Rotterdamse is dinsdag aangehouden. Het 15-jarige meisje zocht telefonisch contact met de politie. Met haar is afgesproken dat ze zich deze woensdag bij het bureau meldt. Dan wordt ook zij aangehouden. Vorige week dinsdagavond werd een 18-jarige vrouw rond 19.30 uur mishandeld toen ze met haar vriendin hand in hand liep op het Schouwburgplein in Rotterdam. Een meisje maakte daar opmerkingen over, liep naar een van de vrouwen toe, omklemde haar nek en sloeg haar in het gezicht en in de buik. Het slachtoffer liep blauwe plekken en kneuzingen op. (NRC)

    • Menno Sedee