Romy mogelijk misbruikt door 14-jarige verdachte

De eveneens 14-jarige Romy uit Hoevelaken werd op vrijdag dood aangetroffen.

Agenten vlakbij de school van Romy.
Agenten vlakbij de school van Romy. Foto Sander Koning/ANP

De verdachte in de zaak rond de dood van de veertienjarige Romy uit Hoevelaken wordt niet alleen verdacht van moord maar ook van seksueel misbruik. Dat schrijft het Openbaar Ministerie (OM) in een persverklaring op woensdag.

De veertienjarige jongen uit Ede verschijnt donderdag voor de rechter-commissaris, aldus het OM. Dan wordt besloten of hij nog langer vast moet zitten. De verdachte werd op maandag aangehouden.

Lees ook: Aanhoudingen in onderzoeken naar dood Savannah en Romy

Het lichaam van het meisje werd afgelopen vrijdagmiddag aangetroffen in een sloot in het Utrechtse dorp Achterveld. Ze zou door een misdaad om het leven zijn gekomen. De verdachte heeft Romy op school leren kennen.

Het politieonderzoek wordt voorlopig nog voortgezet, zegt het OM. Er wordt ook nog steeds onderzoek gedaan naar de dood van de veertienjarige Savannah uit Bunschoten, dat vlakbij Hoevelaken ligt. Ook zij is waarschijnlijk omgebracht.

Lees ook: Moord door minderjarige komt niet vaak voor

De zestienjarige jongen die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij haar dood zal op donderdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Ook hij krijgt dan te horen of hij langer vast moet blijven zitten. Het lijkt er vooralsnog op dat de zaken los van elkaar staan.

    • Len Maessen