Nederlandse coureur verongelukt bij TT op Man

De 28-jarige Jochem van den Hoek uit Werkendam crashte woensdag tijdens een wedstrijd. Medische attentie ter plaatste mocht niet baten.

Motoren in actie tijdens de WK Superbike in Assen. Beeld ter illustratie.
Motoren in actie tijdens de WK Superbike in Assen. Beeld ter illustratie. Foto ANP

De Nederlandse motorcoureur Jochem van den Hoek is woensdagochtend overleden nadat hij crashte tijdens de TT op het Britse eiland Man. De 28-jarige coureur uit Werkendam crashte tijdens de Superstockwedstrijd in de eerste ronde. Medische attentie ter plaatste mocht niet baten, meldt de organisatie.

Twitter avatar iom_tt Isle of Man TT It is with the deepest regret we issue this statement https://t.co/JqFcK5fbf0 Our sympathies are with Jochem’s family

Van den Hoek deed vorig jaar ook mee aan het evenement en werd toen 44ste. In de Superbike TT race, een wedstrijd die afgelopen zondag op het eiland werd verreden, werd de coureur 27ste.

Meer dan 250 doden

De TT op het Britse eiland staat bekend als een van gevaarlijkste motorraces ter wereld. Het parcours van ruim zestig kilometer gaat over smalle wegen en dwars door dorpjes. Er zouden sinds 1907 meer dan 250 dodelijke ongelukken hebben plaatsgevonden. Eerder dit jaar kwamen ook de Engelsman Davey Lambert en de Ier Alan Bonner om nadat ze crashten tijdens een race.

Het parcours:

Nederlanders die willen meedoen aan de prestigieuze en wereldberoemde race doen dat op eigen risico, besloot de motorsportbond KNMV vorig jaar. Volgens de organisatie zorgden de vele zware valpartijen tijdens de races voor claims die nadelig waren voor de verzekeringspremie.