Collectief PO in Actie

Oproep tot protestactie van meesters en juffen op 27 juni

Leerkrachten collectief PO in Actie roept basisschoolleerkrachten op dinsdagochtend 27 juni een uur later te beginnen uit protest tegen lage salarissen en het groeiend tekort aan geschoolde docenten. Het collectief wordt gesteund door zo’n 40.000 meesters en juffen. De groep is ook een petitie begonnen en wil op 27 juni 100.000 handtekeningen aan demissionair premier Rutte aanbieden op het Malieveld. Het collectief wil „een lagere werkdruk en een eerlijk salaris voor het primair onderwijs”. Ouders is gevraagd de leerkrachten te steunen. De groep eiste eerder al meer salaris en minder druk en excuses van demissionair staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, VVD). Ze verwijten hem ook dat hij vindt dat leraren op middelbare scholen meer mogen verdienen dan collega’s op de basisschool. (NRC)