Aanslagen Londen en Manchester

Derde dader Londen was niet bij politie bekend, meer arrestaties

De Britse politie heeft dinsdag de identiteit bekendgemaakt van de derde dader van de terreuraanval in Londen, waarbij zaterdag zeven mensen omkwamen – de drie daders werden door de politie gedood. Het is Youssef Zaghba (22) van Marokkaans-Italiaanse afkomst. Zaghba was niet bekend bij de Britse politie. Volgens een anonieme bron van persbureau Reuters werd hij in 2016 in Bologna aangehouden toen hij naar Syrië wilde gaan. Een van de andere daders, Khuram Butt, was wel in het vizier van de politie. Intussen pakte de Britse politie woensdagochtend een 30-jarige man op in Londen, die de terreurdaad zou hebben voorbereid. Zijn arrestatie volgde kort na drie aanhoudingen in Ierland en op vliegveld Heathrow, waarvan één in verband met de recente aanslag in Manchester. (Reuters)