Aanslag

Identiteit van derde aanslagpleger op London Bridge nu ook bekend

De Britse politie heeft dinsdag de identiteit bekendgemaakt van de derde aanslagpleger die betrokken was bij de terreuraanval die zaterdagavond aan zeven mensen het leven kostte. Het gaat om Youssef Zaghba, 22, kind van een Marokkaanse vader en een Italiaanse moeder, die vooral in Marokko verbleef. De Britse autoriteiten zeiden dat Zaghba geen bekende van hen was. Volgens een anonieme bron, aangehaald door persbureau Reuters, zou hij vorig jaar in Bologna zijn aangehouden toen hij op het punt stond naar Syrië te reizen. Gisteren maakte de politie al de identiteit van de twee andere daders bekend. Een van hen, Khuram Butt was wel al in het vizier van de politie en figureerde in een documentaire over jihadisten. De aanslagplegers werden zaterdagavond door agenten gedood. (Reuters)

    • Michel Kerres