Tom Dumoulin verlengt contract bij Sunweb tot 2022

Dumoulin won eind mei als eerste Nederlandse man de Giro d’Italia.

Wielrenner Tom Dumoulin tijdens de huldiging in zijn geboorteplaats Maastricht. Dumoulin won als eerste Nederlandse man de Ronde van Italie.
Wielrenner Tom Dumoulin tijdens de huldiging in zijn geboorteplaats Maastricht. Dumoulin won als eerste Nederlandse man de Ronde van Italie. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Tom Dumoulin, de eerste Nederlandse man die de Giro d’Italia won, heeft zijn contract bij Team Sunweb met drie jaar verlengd tot 2022. Dumoulin heeft de afgelopen zes jaar laten zien dat zijn persoonlijke opvattingen passen bij de filosofie van het team, aldus Team Sunweb in een persbericht.

De 26-jarige renner fietst sinds 2012 bij de Duitse ploeg, die toen nog Argos-Shimano heette. Pas in 2017 is de teamnaam veranderd naar Team Sunweb.

Dumoulin zegt over zijn contractverlenging:

“In de laatste paar jaar ben ik altijd erg blij geweest met het team en heb ik me er goed kunnen ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat we in de komende jaren meer stappen kunnen zetten.”

Hoeveel Tom Dumoulin bij Sunweb per jaar gaat verdienen, is niet bekend. Sportredacteur Maarten Scholten schreef vorige week dat hij geen genoegen zal nemen met een salaris van onder de twee miljoen per jaar.

Lees ook: Na Dumoulins zege ligt 2 miljoen per jaar voor de hand

Reden om van team te wisselen had Dumoulin niet. De Nederlandse ploegbaas Iwan Spekenbrink bouwde al twee jaar zorgvuldig aan een team dat geheel ten dienste staat van kopman Dumoulin.

Lees meer over de ‘architect’ van het team Iwan Spekenbrink: Sprinterscollectief werd voor één man omgebouwd tot volwaardige rondeploeg

De enige twee andere mannelijke wielrenners die voor Dumoulin een grote wielerronde wonnen, zijn Jan Janssen in 1968 en Joop Zoetemelk in 1980. Marianne Vos won in 2011, 2012 en 2014 de Ronde van Italië voor vrouwen, Anna van der Breggen in 2015.

    • Menno Sedee