Selectie Nederlands elftal

Berghuis, Viergever, Pröpper, Ramselaar, De Roon vallen af

Bondscoach Dick Advocaat heeft de selectie van het Nederlands elftal voor het duel van vrijdag in de WK-kwalificatie tegen Luxemburg teruggebracht tot 23 internationals. Steven Berghuis (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Nick Viergever (Ajax) en Marten de Roon (Middlesbrough) zijn afgevallen na de duels tegen Ivoorkust en Marokko. Advocaat begint aan zijn derde termijn als bondscoach. Fred Grim en Ruud Gullit assisteren hem.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Nathan Aké (Chelsea), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke City), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio).

Middenveld: Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (FC Liverpool).

Aanval: Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting CP), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München). (ANP)

Grim, altijd dienstbaar pagina S7