Roland Garros

Andy Murray in kwartfinale tegen Japanner Kei Nishikori

Andy Murray staat in de kwartfinale van Roland Garros. De Britse nummer één van de wereldranglijst stuitte maandag in Parijs de opmars van Karen Chatsjanov: 6-3, 6-4 en 6-4.

De Rus bood goed partij maar maakte uiteindelijk te veel fouten om tijdens zijn eerste deelname aan Roland Garros de kwartfinale te halen.

Murray, als eerste geplaatst in Parijs, ontmoet in de kwartfinales de Japanner Kei Nishikori die na een dramatische start de Spanjaard Fernando Verdasco versloeg: 0-6, 6-4, 6-4 en 6-0.

De Zwitser Stan Wawrinka voegde zich maandag als achtste en laatste bij de kwartfinalisten. De winnaar van de editie van 2015 rekende in de vierde ronde af met de Fransman Gaël Monfils, die twee sets lang goed kon meekomen met de als derde geplaatste Wawrinka: 7-5, 7-6 (7) en 6-2.

Wawrinka speelt in de kwartfinale tegen de als zevende geplaatste Kroaat Marin Cilic. Die hoefde zich maandag niet bovenmatig in te spannen tijdens diens partij tegen Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan moest bij een achterstand van 6-3 en 3-0 geblesseerd opgeven.

Het is voor het eerst dat de 28-jarige Cilic op Roland Garros zo ver komt. Bij de drie andere grandslamtoernooien lukte dat Cilic al wel. In 2014 won de Kroaat de US Open. (ANP)

    • Rob Schoof