Loon

Inkomen twintigers blijft achter op andere leeftijdsgroepen

Het inkomen van twintigers is de laatste decennia flink uit de pas gaan lopen met dat van andere leeftijdsgroepen. Rond 1990 verdienden twintigers en bijvoorbeeld dertigers nog min of meer evenveel. Vanaf 2003 is echter een trend zichtbaar waarbij twintigers steevast iets minder krijgen dan de rest, blijkt uit een vergelijkende studie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tussen 2004 en 2014 zijn twintigers er zelfs op achteruit gegaan, waar andere werkenden wel meer gingen verdienen. In 2004 kreeg een twintiger volgens het onderzoek gemiddeld nog bijna 24.000 euro binnen. Tien jaar later was dat teruggelopen tot ruim 23.000 euro. Het inkomen van alle werkenden liep tegelijkertijd op van een kleine 25.000 euro naar dik 26.000 euro. (ANP)