hockey

Maartje Paumen viert afscheid Den Bosch met winst van Europese Champions Cup

Maartje Paumen Foto Koen Suyk / ANP

De hockeyvrouwen van Den Bosch hebben maandag wederom de Champions Cup voor Europese clubteams gewonnen. In de finale versloeg de ploeg op eigen veld UHC Hamburg met 2-1. Het was de laatste officiële wedstrijd van boegbeeld Maartje Paumen voor Den Bosch.

De afzwaaiende speelster was in de finale wederom belangrijk met haar grote wapen: de strafcorner. Na elf minuten zette Paumen Den Bosch op 1-0. Nadat de Duitsers via een prachtige goal over meerdere schijven op 1-1 waren gekomen, was het Pien Sanders die de Bosschenaren na 45 minuten opnieuw uit een strafcorner op voorsprong zette. Het team hield de 2-1 uiteindelijk vast. Het is voor de vrouwen van Den Bosch de vijftiende Champions Cup-winst in achttien jaar. De ploeg werd dit jaar tevens landskampioen. Paumen (31) vertrekt naar het Belgische Antwerp.

De mannen van Oranje-Rood verloren zondag de finale van de Euro Hockey League met 2-3 van Rot-Weiss Köln. In het Belgische Brasschaat liep de ploeg van coach Lucas Judge tegen de tweede dreun op binnen een maand. Eerder miste Oranje-Rood al de play-offs om de nationale titel.

Onder de vroegere naam Oranje-Zwart haalde de Eindhovense ploeg twee keer de finale voor de Euro Hockey League. In 2015 won de club de Europese titel. (NRC)

    • Rob Schoof