hockey

Maartje Paumen viert afscheid Den Bosch met winst van Europese Champions Cup

De hockeyvrouwen van Den Bosch hebben maandag wederom de Champions Cup voor Europese clubteams gewonnen. In de finale versloeg de ploeg op eigen veld UHC Hamburg met 2-1. Het was de laatste officiële wedstrijd van boegbeeld Maartje Paumen voor Den Bosch.

De afzwaaiende speelster was in de finale wederom belangrijk met haar grote wapen: de strafcorner. Na elf minuten zette Paumen Den Bosch op 1-0. Nadat de Duitsers via een prachtige goal over meerdere schijven op 1-1 waren gekomen, was het Pien Sanders die de Bosschenaren na 45 minuten opnieuw uit een strafcorner op voorsprong zette. Het team hield de 2-1 uiteindelijk vast. Het is voor de vrouwen van Den Bosch de vijftiende Champions Cup-winst in achttien jaar. De ploeg werd dit jaar tevens landskampioen. Paumen (31) vertrekt naar het Belgische Antwerp.

De mannen van Oranje-Rood verloren zondag de finale van de Euro Hockey League met 2-3 van Rot-Weiss Köln. In het Belgische Brasschaat liep de ploeg van coach Lucas Judge tegen de tweede dreun op binnen een maand. Eerder miste Oranje-Rood al de play-offs om de nationale titel.

Onder de vroegere naam Oranje-Zwart haalde de Eindhovense ploeg twee keer de finale voor de Euro Hockey League. In 2015 won de club de Europese titel. (NRC)