Recensie

Benefiet: Muziek na de rouw

Benefiet De diepe rouw en verslagenheid na de terreuraanslag die het concert van popzangeres Ariana Grande op 22 mei trof, werd zondagavond op bewonderenswaardige wijze doorbroken.

Foto’s Dave Hogan/AFP, Danny Lawson/AFP

De diepe rouw en verslagenheid na de terreuraanslag die het concert van popzangeres Ariana Grande op 22 mei trof, werd zondagavond op bewonderenswaardige wijze doorbroken. Grande nam de angst weg en keerde het verdriet met een muzikaal, verbroederend superconcert waaraan een grote hoeveelheid popsterren deelnam. Liefde overwint haat, was de boodschap die ze bij One Love Manchester meegaven aan 55.000 bezoekers in cricketstadion Old Trafford in Manchester. Het benefiet, dat live werd uitgezonden en deed denken aan Live Aid ’85, herdacht de 22 doden die vielen en zamelde geld in voor nabestaanden.

Het werd een intense muziekavond met bijzondere combinaties. Optredens waren er van onder meer Katy Perry, Justin Bieber, Pharrell Williams, Take That, Robbie Williams, Miley Cyrus en Coldplay. Een snaar rakend hoogtepunt was Live Forever dat ex-Oasis zanger Liam Gallagher, zelf uit Manchester, bijgestaan door Chris Martin van Coldplay zong. „Manchester, we’re strong, we are singing our song”, liet Robbie Williams het stadion zingen. Overmand door emoties sloot Ariana Grande af met de klassieker Somewhere over the Rainbow. „De liefde en eenheid die jullie laten zien is het medicijn dat de wereld nodig heeft”, sprak de zangeres die eerder haar hits zong.

    • Amanda Kuyper