Bankencrisis

Spaanse Banco Popular bespreekt noodsituatie met ECB

Banco Popular raakt steeds dieper in de problemen. De Spaanse bank heeft dinsdag een gesprek met de Europese Centrale Bank (ECB) om te bespreken of en hoe de bank z’n balans op korte termijn kan repareren en de kapitaalbuffer kan versterken. Dat melden anonieme betrokkenen aan persbureau Bloomberg. De beleggers zijn het vertrouwen in de bank al kwijt. Afgelopen week daalde de koers bijna 40 procent, maandag kwam daar nog eens 19 procent bij. Banco Popular, dat dringend op zoek is naar een koper, is in de problemen geraakt door de crisis op de Spaanse huizenmarkt. Op de balans staan nog steeds zeer risicovolle vastgoedleningen ter waarde van 37 miljard euro. Mogelijk vraagt de bank aan de ECB om een noodlening. (NRC)

    • Carola Houtekamer