Vechtpartij tussen tientallen in Druten

Een auto vloog daarbij in brand. De politie heeft één arrestatie verricht en verwacht dat er meer zullen volgen.

Volgens De Gelderlander gaat het om een ruzie die ontstond in de wijk Nijenkamp in Druten.
Volgens De Gelderlander gaat het om een ruzie die ontstond in de wijk Nijenkamp in Druten. Foto Koen van Weel/ANP

In de Gelderse plaats Druten is zondagavond een vechtpartij uitgebroken tussen tientallen mensen. De politie heeft één persoon gearresteerd en verwacht dat meer arrestaties zullen volgen, zo laat zij in een reactie weten.

De politie doet op dit moment onderzoek naar het incident. Het is nog niet bekend wat de aanleiding was voor de vechtpartij. Wel is duidelijk dat vier personen gewond zijn geraakt en zeker acht auto’s zijn beschadigd. Eén auto werd zelfs in brand gestoken.

Twitter avatar POL_Druten Politie Druten Politie onderzoekt vechtpartij in Druten tussen tientallen mensen. Meerdere gewonden naar ziekenhuis, auto in de brand. ^RL

De politie kreeg om 23.00 uur een melding over een vechtpartij tussen meerdere personen in de wijk Nijenkamp in Druten. Ook zou er met auto’s op elkaar zijn ingereden.

In een woning werden zeven mannen aangetroffen die betrokken zouden zijn geweest bij het incident. Drie van hen waren inwoners van Druten in de leeftijd van 19, 20 en 55 jaar. De 19-jarige en 20-jarige moesten met verwondingen naar het ziekenhuis. Een derde persoon, een 55-jarige man uit Tiel, raakte lichtgewond door een beet van een politiehond, nadat de man op de vlucht was geslagen en zich in de struiken had verstopt.

De wijk Nijenkamp in Druten:

    • Etienne Verschuren