Ariana Grande brengt sterren samen voor emotionele benefiet Manchester

Samen met artiesten als Chris Martin, Miley Cyrus en Liam Gallagher gaf Grande een concert voor de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag op 22 mei.

Ariana Grande op het podium met Miley Cyrus tijdens de benefiet in Manchester.
Ariana Grande op het podium met Miley Cyrus tijdens de benefiet in Manchester. Foto Dave Hogan/AFP

Liefde zal haat altijd overwinnen. Dat was de boodschap die de vele popsterren zondagavond meegaven tijdens One Love Manchester, het benefietconcert voor de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag op 22 mei, waarbij 22 mensen omkwamen. Het concert werd rechtstreeks uitgezonden op NPO3.

Ariana Grande, wier concert op 22 mei het doelwit was van de aanslag, was als initiatiefneemster het middelpunt van de benefiet. Ze werd gesteund door sterren als Chris Martin (Coldplay), Miley Cyrus, Katy Perry, Robbie Williams, Justin Bieber en de uit Manchester afkomstige Liam Gallagher (voorheen Oasis). Het duet ‘Don’t Dream It’s Over’ tussen Ariana Grande en Miley Cyrus:

De emoties onder de 55.000 mensen in stadion Old Trafford, niet ver van de Manchester Arena waar de aanslag werd gepleegd, liepen logischerwijs hoog op. Zelfs de normaal zo stijve Bobbies - Britse politieagenten - waren deel van de verbroedering:

Er werd tijdens het concert 2.35 miljoen pond, omgerekend bijna 2,7 miljoen euro, gedoneerd aan het noodfonds We Love Manchester, dat op initiatief van de gemeente Manchester en het Rode Kruis was geopend. Voor het concert was er omgerekend al ruim 11 miljoen euro gedoneerd.

Twitter avatar perriemxree one love This powerful woman united us, took away fear and showed the world that the good overpowers evil. #OneLoveManchester https://t.co/8VxRCbIfXb
    • Etienne Verschuren