Aanhoudingen in onderzoeken naar dood Savannah en Romy

De veertienjarige meisjes kwamen beiden door een misdrijf om het leven. De politie gaat ervan uit dat de zaken los van elkaar staan.

Bloemen, kaartjes en kaarsjes nabij de vindplaats van Savannah.
Bloemen, kaartjes en kaarsjes nabij de vindplaats van Savannah. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

In de politieonderzoeken naar de dood van de veertienjarige Savannah uit Bunschoten en de eveneens veertien jaar oude Romy uit Hoevelaken zijn in de nacht van zondag op maandag twee aanhoudingen verricht.

De verdachten zijn veertien en zestien jaar oud. Het lijkt er vooralsnog op dat de zaken los van elkaar staan, meldt de politie Utrecht maandag.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Politie verricht twee arrestaties in beide afzonderlijke onderzoeken naar dood meisjes #Achterveld en #Bunschoten https://t.co/8GaUYouoq2

Minderjarige verdachten

In de zaak rond de dood van Romy uit Hoevelaken werd zondagnacht een veertienjarige jongen uit de gemeente Ede aangehouden. Hij wordt maandag verhoord door de politie. Het lichaam van het meisje werd afgelopen vrijdagmiddag aangetroffen in een sloot in het Utrechtse dorp Achterveld.

De zestienjarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Savannah uit Bunschoten is afkomstig uit Den Bosch. Ook hij werd zondagnacht gearresteerd en wordt momenteel verhoord. Het meisje werd zondagochtend levenloos aangetroffen bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. De politie laat weten dat het onderzoek in beide zaken door een apart Team Grootschalige Opsporing (TGO) wordt verricht.

Lees ook: Het dorp voelt mee met de moeder van Savannah

Eerder bevestigde de politie dat in de omgeving van de meisjes het gerucht ging dat twee mannen in een donkere auto meerdele malen meisjes zouden hebben lastiggevallen. De mannen zouden mogelijk ook achter de dood van de twee meisjes zitten. Dat nu een veertien en zestien jaar oude verdachte zijn aangehouden is in tegenspraak met die lezing.

De burgemeester van Bunschoten, Melis van de Groep, zegt tegen Radio 1 blij te zijn met de aanhoudingen. Volgens de burgemeester was het bericht over de dood van Savannah een enorme schok, ook omdat er aanwijzingen waren dat ze nog in leven was:

“Er is steeds hoop geweest dat Savannah nog in leven was omdat er aanwijzingen waren dat ze met deze persoon [de verdachte] zich schuilhield op een ander adres.”

De jongen zou via sociale media contact hebben gehad met Savannah, die sinds donderdag werd vermist.