Titelverdedigster Muguruza uitgeschakeld in Parijs

Ze verloor in drie sets van publiekslieveling Kristina Mladenovic. Eerder werd al nummer één Angelique Kerber uitgeschakeld.

Muguruza reageert teleurgesteld op haar verlies.
Muguruza reageert teleurgesteld op haar verlies. Foto Gabriel Bouys/AFP

De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza zal haar titel op Roland Garros niet prolongeren. De 23-jarige speelster werd in de vierde ronde uitgeschakeld door de Française Kristina Mladenovic, de nummer veertien van de wereldranglijst. Uiteindelijk moest Muguruza in drie sets haar meerdere erkennen in de thuisspeelster: 6-1, 3-6, 6-3.

Eerder dit jaar bereikte Muguruza de kwartfinale van de Australian Open en medio mei de halve finale van het graveltoernooi in Rome. Daarin moest ze opgeven met een blessure. Mladenovic reikte in voorbereiding op Roland Garros tot de finale van de graveltoernooien in Stuttgart en Madrid.

Muguruza was als vierde geplaatst. Eerder werd al de nummer één van de plaatsingslijst Angelique Kerber uitgeschakeld. De Duitse aanvoerster van de wereldranglijst kwam zelfs niet door de eerste ronde.

Bij de mannen had favoriet Rafael Nadal net als in de vorige ronde geen enkele moeite om te winnen. De Spanjaard versloeg met 6-1, 6-2, 6-2 zijn als zeventiende geplaatste landgenoot Roberto Bautista voor een plek in de kwartfinale. De als vijfde geplaatste Canadees Milos Raonic verloor na vijf sets van Pablo Carreno uit Spanje, de volgende tegenstander van de als vierde geplaatste Nadal.

In een eerdere versie van dit artikel stond foutief dat Muguruza de finale haalde in Stuttgart en Madrid.

    • Joram Bolle