Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten

Of het om de 14-jarige Savannah gaat, is nog niet duidelijk.

De politie doet onderzoek op industrieterrein De Kronkels waar een stoffelijk overschot is gevonden.
De politie doet onderzoek op industrieterrein De Kronkels waar een stoffelijk overschot is gevonden. Foto Koen van Weel/ ANP

In Bunschoten is zondagmiddag een lichaam gevonden. De politie kan nog niet zeggen of het om de 14-jarige Savannah gaat die afkomstig is uit Bunschoten en al sinds donderdag wordt vermist.

Het stoffelijk overschot werd gevonden in het water bij een industrieterrein. Eerder op de dag waren op een andere plek in Bunschoten zo’n zevenhonderd mensen bijeengekomen om te helpen zoeken naar Savannah.

Het lichaam werd rond 11.40 uur gevonden. De passant die het lichaam vond maakte geen onderdeel uit van de zoekgroep, aldus de politie.

Lees ook deze reportage over de zoektocht: Savannahs dorpsgenoten weten niet of ze moeten janken of hopen

De locatie van de afzetting van de politie

Het gebied rond het industrieterrein is afgezet. De politie heeft het onderzoek opgeschaald. De technische recherche is gearriveerd en er is onder meer een helikopter ingezet om beelden vanuit de lucht te maken.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht #Bunschoten onderzoek in volle gang. Op dit moment sporenonderzoek en specialisten werken minutieus naar het slachtoffer toe.

In Achterveld, zo’n 20 kilometer van Bunschoten, werd vrijdag een veertienjarig meisje dood in het water gevonden. Zij kwam om het leven door een misdrijf. Of er een verband tussen de twee zaken bestaat kan de politie nog niet zeggen. In een verklaring van de politie staat:

“Uiteraard houdt de politie met verschillende scenario’s rekening en waar verbanden zijn, worden die onderzocht.”