In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Ryan Buchter gooit tijdens een honkbalwedstrijd, waarbij de Padres wonnen met 6-2, een emmer water over San Diego Padres' Austin Hedges. Verslaggever Bob Scanlin maakt dat hij wegkomt.
Alex Gallardo/AP Photo
In Litouwen worden baby-racewedstrijden georganiseerd op 1 juni, Internationale Dag van het Kind. De 10 maanden oude Mykolas Pociunas, naar de finish gelokt met een doos Lego is de snelste peuter van het land!
Petras Malukas/AFP
Franse oproerpolitie benaderen een immigrant . De Franse autoriteiten blokkeren hen de toegang naar een distributiepunt van eten en drinken. Hulporganisaties beschuldigen de Franse politie van extreem geweld tegen immigranten die afgelopen jaar zijn teruggekeerd naar het Kamp in Calais.
Pascal Rossignol/Reuters
Studenten in Santiago eisen tijdens een demonstratie verandering in het onderwijssysteem van Chili.
Ivan Alvarado/Reuters
Volle bak op het strand van Haikou, China. Zonaanbidders vierenvakantie vanwege het Dragon Boat Festival.
AFP photo
Protesten in Kabul.
Mohammad Ismail/Reuters
Vluchtelingen tijdens een evacuatie in de wijk Zanjili in Mosul. De gevechten tussen Iraakse troepen en IS duren voort.
Karim Sahib/AFP Photo
In Lahore, Pakistan, maken vrijwilligers eten klaar voor Moslims tijdens de heilige vastenmaand de Ramadan. De deelnemers vasten van 's morgens vroeg tot na zonsondergang in de avond.
Arif Ali/AFP Photo
Daklozen slapen op de stoep in Sao Paulo. Brazilië krabbelt langzaam op uit een diepe economische crisis maar is er nog lang niet.
Nelson Almeida/AFP Photo
Demonstranten die tegen de Venezuelaanse regering protesteren steken vuurwerk af. De onrust in het land kostte al tientallen mensen het leven.
Federico Parra/AFP Photo
Indrukwekkende rookontwikkeling tijdens een millitaire training van het Zuid Afrikaanse leger op de Roodewal basis.
Mujahid Safodien/AFP Photo
Na een bomaanslag in Kabul liggen 2 mannen temidden van de ravage gewond op de grond.
Omar Sobhani/Reuters
Heerlijke temperaturen voor zwemliefhebbers die een duik nemen in het meer van Genève in Lutry, Zwitserland.
Laurent Gillieron/AP Photo
In Punjab, India wordt melk afkomstig van provinciale boerderijen in melkbussen aan openbare treinen gehangen om naar de stad te worden vervoerd.
Shammi Mehra/AFP Photo
De Ariane 5 raket stijgt op vanaf het Ruimtecentrum in Frans-Guyana met 2 satellieten aan boord.
Jody Amiet/AFP Photo
Demonstranten schuilen achter zelfgemaakte schilden terwijl ze onder schot worden gehouden door de oproerpolitie. Er zijn voortdurende protesten gaande tegen het beleid van President Maduro in Caracas, Venezuela.
Marco Bello/REUTERS
In 2006 verzwolg een modder vulkaan talloze kleine dorpjes in Sidoarjo op Oost Java. De plek is een toeristische trekpleister, het zogenoemde 'Modder Toerisme' is booming. Deze kunstfiguren symboliseren het leed wat geleden is tijdens de ramp.
Juni Kriswanto/AFP Photo
Overstromingen tijdens het regenseizoen in Sri Lanka hebben geleid tot 91 doden en 110 vermiste personen.
AFP Photo
Op 30 mei is het 50 jaar geleden dat de Burgeroorlog in Nigeria ten einde kwam. Op de foto staat een beveiliger op een verlaten markt. Iedereen is naar de herdenking.
Stefan Heunis/AFP Photo
Bezoekers kijken naar de twee reuzenpanda's die eindelijk te bewonderen zijn in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Xing Ya en Wu Wen kwamen onder grote belangstelling vanuit China aan in Nederland.
Koen van Weel/ANP