In beeld

Dit zijn de bezoekers van Pinkpop

Pinkpop heeft dit jaar zeer uiteenlopende bands op het programma staan, van Justin Bieber tot System of a Down. En dus zijn ook de festivalgangers van grote verscheidenheid. Ouders die hun kinderen begeleiden, vriendengroepen, broers en zussen. Fotograaf Andreas Terlaak wierp een blik op de bezoekers en vroeg ze naar hun muzieksmaak.
Jan (links) en Dennis zijn vrienden. Voor Dennis is het de 16e keer op Pinkpop. Jan komt voor Justin Bieber en Dennis voor System of a Down. Samen willen ze graag The Pierce Brothers zien.
Foto Andreas Terlaak
Onno (midden, zwart shirt) gaat trouwen. Met zijn vriendengroep viert hij 3 dagen zijn vrijgezellenfeest. Derk, zijn getuige heeft het feestje georganiseerd. Ze komen vanzelfsprekend voor de gezelligheid, maar als hij een band moet kiezen dan is het Five Finger Death Punch.
Foto Andreas Terlaak
Krista en Giel zijn broer en zus. Ze komen allebei uit een relatie en om het leed te verzachten gaan ze voor het eerst samen naar Pinkpop. Krista komt voor de gezelligheid, Giel voor System of a Down.
Foto Andreas Terlaak
Vader Su (44) en dochter Kelly (15) komen uit Geleen en zijn 1 dag op Pinkpop. Su is mee om zijn dochter te begeleiden omdat ze Justin Bieber wil zien.
Foto Andreas Terlaak
Vader Pim en zoon Martijn zijn dit jaar voor de 10de keer samen op Pinkpop. Green Day en White Lies zijn de bands waarvoor ze komen.
Foto Andreas Terlaak
Roel (42) is een ervaren Pinkpop bezoeker. Hij is dit jaar voor het eerst met zijn dochter Polly, vernoemd naar PJ Harvey. Polly komt voor Kensington en Roel voor de gezelligheid.
Foto Andreas Terlaak
Familie Koonen komt uit Landgraaf. Vader Arno en moeder Wijnanda hebben sinds 1988 geen editie van Pinkpop gemist. Hun kinderen Daan (14) en Eefje (17) mogen sinds hun twaalfde mee. Daan wil dit jaar graag Martin Garrix zien en Eefje Kings of Leon en Imagine Dragons.
Foto Andreas Terlaak
Kirsten en Byoux zijn vriendinnen. Ze zijn voor het eerst op Pinkpop en komen 1 dag speciaal voor Justin Bieber.
Foto Andreas Terlaak
Sterre, Lisette, Beau, Roma en Angelica zijn voor het eerst met de vriendinnengroep op Pinkpop. Ze komen voor de gezelligheid.
Foto Andreas Terlaak
Bert (58) en Lizanne (56) Franzen wonnen in Landgraaf en hebben de afgelopen 10 jaar geen editie van het festival gemist. Ze komen voor de gezellige sfeer.
Foto Andreas Terlaak