Voetbal

Feyenoord-directeur Eric Gudde stopt eind dit jaar

Eric Gudde (links) naast technisch directeur Martin van Geel.Foto ANP/Pro Shots
Eric Gudde (links) naast technisch directeur Martin van Geel.Foto ANP/Pro Shots

Algemeen directeur Eric Gudde heeft vrijdag zijn vertrek bij Feyenoord aangekondigd. De 62-jarige bestuurder legt op 30 november van dit jaar zijn taak neer. Gudde heeft dan bijna tien jaar als directeur van de Rotterdamse club gefungeerd. Feyenoord veroverde afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1999 de landstitel. „De voorbije weken heb ik, zoals vermoedelijk iedere Feyenoorder, op een roze wolk geleefd door het succes van het behalen van het kampioenschap”, zei Gudde vrijdag. „Het was een tijd van enorm genieten, maar voor mij ook een tijdsbestek om me af te vragen of ik na tien zware jaren nog voor een langere periode de tomeloze energie en drive heb die nodig zijn en die Feyenoord ook mag verwachten van haar algemeen directeur. Daar twijfelde ik over en als dat zo is, dan is je vertrek aankondigen volgens mij het enige juiste om te doen.” (ANP)

    • Frank Huiskamp