Duits festival gaat door na loze terreurdreiging

Het festivalprogramma wordt zaterdag hervat. Drie verdachten hebben kort vastgezeten in verband met de terreurdreiging.

Het verlaten festivalterrein na de terreurdreiging van vrijdagavond.
Het verlaten festivalterrein na de terreurdreiging van vrijdagavond. Foto Thomas Frey/AFP

Het Duitse festival Rock am Ring gaat zaterdag door nadat vrijdagavond een deel van het programma werd geschrapt vanwege een ‘concrete terreurdreiging’. Dat meldde de organisatie zaterdag op haar Facebook. In de Duitse stad Koblenz hebben drie verdachten kort vastgezeten in verband met de dreiging. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar blijven wel verdachten in het onderzoek. Het drietal wordt in verband gebracht met een salafistische beweging uit de deelstaat Hessen, aldus de politiechef van Koblenz.

Volgens ARD hadden de arrestanten toegang doordat zij een medewerkerspas voor het festival bezaten. Een van hen zou familie zijn van een terreurverdachte die gevangen zit. Na de ontruiming vrijdag is op het festivalterrein gezocht naar verdachte pakketjes. Tijdens een persconferentie zaterdag werd duidelijk dat er geen concrete aanwijzingen voor een terreurdaad zijn gevonden op het terrein.

Het optreden van de Duitse metalband Rammstein, dat gepland stond voor vrijdagavond, zal om organisatorische redenen niet worden ingehaald.

Manchester

Rock am Ring is een muziekfestival dat wordt gehouden op circuit de Nürburgring, in de Eifel nabij Koblenz. Er werden dit jaar 90.000 bezoekers verwacht. Naar aanleiding van de aanslag tijdens het concert van Ariana Grande in Manchester van vorige week werd de beveiliging op het festival aangescherpt.

Twitter avatar rockamring Rock-am-Ring Morgen um 11 Uhr wird es eine Pressekonferenz des rheinland-pfälzischen Innenministeriums geben. Alle neuen Infos: https://t.co/Wmo39SPjHg

Liebe Ringrocker*innen, Veranstalter und Polizei arbeiten über Nacht gemeinsam und unter Hochdruck daran, alle Maß…

Geplaatst door Rock am Ring op vrijdag 2 juni 2017

De locatie van Rock am Ring: