Roland Garros

Titelverdediger Djokovic ontsnapt

Titelverdediger Novak Djokovic was vrijdag net op tijd bij de les in de derde ronde van Roland Garros. Na een achterstand versloeg de Servische tennisser in een vijfsetter de Argentijn Diego Schwartzman: 5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1. Schwartzman pakte verrassend een voorsprong van 2-1 in sets, maar Djokovic boog de wedstrijd met ruime setstanden om. Zijn nieuwe coach André Agassi, die vrijdag zei ook na Roland Garros met Djokovic verder te willen, zag het goedkeurend aan. De Servische nummer twee van de wereld was zichtbaar geïrriteerd dat hij het tot vijf sets liet komen. Hij kreeg zelfs een strafpunt in de tweede set vanwege misbaar en omdat hij dreigde een bal richting umpire te slaan. Djokovic liet blijken het daarmee niet eens te zijn. (ANP)

    • Frank Huiskamp