Kabinet

Kindertelefoon door Rijk betaald

De Kindertelefoon blijft voor kinderen uit elke Nederlandse gemeente toegankelijk. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het Rijk neemt vanaf 2018 de financiering van de stichting op zich. Er werd gevreesd voor het voortbestaan van de Kindertelefoon, nadat was aangekondigd dat de organisatie vanaf 2018 niet langer centraal wordt gefinancierd. De bijna 400 gemeenten moesten dan afzonderlijk zorg gaan dragen voor financiering. Hierop werd gevreesd dat veel gemeenten de Kindertelefoon zouden schrappen. Van Rijn stelt nu dat hij naar aanleiding van de zorgen heeft besloten de Kindertelefoon onder de verantwoordelijkheid van zijn eigen ministerie te plaatsen. (NRC)

    • Etienne Verschuren