Fraude tentamens van mbo

onderwijs

Twee docenten en een teamleider van het Zadkine mbo in Rotterdam worden verdacht van fraude met tentamens. Dat maakte een woordvoerder van het Zadkine mbo gisteren bekend.

De docenten gaven tentamenopdrachten en uitkomsten aan de studenten bij een examentraining voor studenten aan de tweejarige opleiding logistiek.

Volgens de NOS en radio Rijnmond zouden de docenten uit betrokkenheid hardnekkige spijbelaars thuis hebben benaderd om toch tentamen te doen. Er zijn 60 tentamens ongeldig verklaard van 41 studenten. Voor 79 andere studenten zijn tentamens afgelast. Deze examens waren ingekocht bij een daarin gespecialiseerd bedrijf.

De raad van bestuur van de mbo heeft een nieuwe voorzitter van de examencommissie benoemd. Ook wordt onderzoek gedaan naar het als aanwezig noteren van spijbelaars. Volgens een woordvoerder van het Zadkine is dat laatste onwaarschijnlijk. „Uit onze registratie blijkt dat het percentage aanwezigheid zodanig aan de lage kant is dat we ons niet kunnen voorstellen dat daarmee geknoeid is”, zegt hij.