Beleggers

AkzoNobel wil ruzie met aandeelhouders bijleggen door ‘intensieve dialoog’

Bestuur en commissarissen van AkzoNobel willen het vertrouwen van de aandeelhouders terugwinnen door in de komende periode een „intensieve dialoog” aan te gaan. Op die manier hoopt het verf- en chemieconcern begrip te kweken voor „zijn strategie en de beslissingen met betrekking tot de voorstellen van PPG.” Dat maakte het concern vrijdag bekend.

Akzo-topman Ton Büchner en president-commissaris Antony Burgmans hebben het vertrouwen van een aanzienlijk deel van de aandeelhouders verspeeld door gesprekken met belager PPG consequent af te houden. De Amerikaanse branchegenoot van Akzo verhoogde zijn bod op het Nederlandse bedrijf 3 keer, maar Büchner hield de deur dicht. Een poging van opstandige aandeelhouders om onderhandelingen te forceren via de Ondernemingskamer mislukte, waarna PPG donderdag de aftocht blies. Tot frustratie van de Akzo-aandeelhouders.

Hoe de intensieve dialoog met boze beleggers er nu precies uit gaat zien, heeft Akzo nog niet besloten. Dat is volgens een woordvoerder mede afhankelijk van de wensen van de aandeelhouders. Mogelijkheden zijn een roadshow, beleggersdag of een aandeelhoudersvergadering. (NRC)