spanningen

Aboutaleb organiseert gesprek Turks-Nederlandse gemeenschap

Er komt toch op korte termijn een bijeenkomst van Turks-Nederlandse organisaties en partijen in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) zei dat donderdag nadat in de gemeenteraad de bedreiging en intimidatie van Rotterdamse agenten met een Turkse achtergrond ter sprake was gekomen. Eerder liet de burgemeester nog weten dat er meer tijd overheen moest gaan voordat hij de partijen opnieuw met elkaar in gesprek zou brengen. Nu zei hij dat hij vlak na de ramadan een grote bijeenkomst zou organiseren over de nog steeds gespannen verhoudingen binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap. De burgemeester riep de Turkse gemeenschap op om de islamitische vastenmaand, die op 25 juni eindigt, aan te wenden zoals die ook is bedoeld: als een tijd van bezinning. (NRC)

    • Elsje Jorritsma