ReclameCode

Oliebedrijf gewaarschuwd om misleiding

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft olieconcern Statoil woensdag een reprimande gegeven. Dat blijkt uit een uitspraak van de reclamewaakhond, die in handen is van NRC. Het Noorse bedrijf had volgens de RCC misleidende teksten over de milieuvriendelijkheid van aardgas opgenomen in een advertentie en op zijn website. De RCC heeft Statoil aangeraden de reclame-uitingen aan te passen. Het oordeel van de RCC volgde op een klacht van Milieudefensie en een Belgische milieuactiegroep. Zij maakten bezwaar van het gebruik van de woorden ‘emissiearm’ en ‘schoon’ in een paginagrote krantenadvertentie. De reclame stond onder meer in de Volkskrant en NRC. De milieuorganisaties hadden er ook moeite mee dat Statoil aardgas op zijn website ‘de schoonste fossiele brandstof’ noemde. (NRC)