Ontnemingszaak

Oud-baas Rochdale moet staat 2 miljoen euro betalen

Hubert Möllenkamp, oud-directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, moet ruim 2 miljoen euro terugbetalen aan de staat. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. In maart werd Möllenkamp, die bekend werd als de ‘Maseratiman’, al in hoger beroep veroordeeld tot 3 jaar en 3 maanden cel voor witwassen, meineed, omkoping en het ontvangen van steekpenningen. Het OM vorderde na de inhoudelijke behandeling nog eens ruim 2 miljoen euro, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan zelfverrijking. Zijn ex-vrouw moet 300.000 euro betalen voor valsheid in geschrifte. De advocaten van Möllenkamp eisten dat het OM de claim liet vallen vanwege diens persoonlijk faillissement in 2012. De rechtbank wees dat van de hand omdat dat faillissement nog niet is afgerond. (NRC)