Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto AFP
 1. Hoe bouwt Aleppo zichzelf weer op?

  Hoe is het nu met een van de oudste steden ter wereld? Een verslaggever en fotograaf van The New York Times bezochten Aleppo. Ze troffen er grote verwoestingen, pessimisme en verwijten, maar ook veerkracht en de vastberadenheid om de stad te herbouwen. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 2. Brazilië hoeft de Amazone niet zo nodig te beschermen

  Waarom verliest de Braziliaanse overheid opzettelijk de strijd tegen ontbossing van de Amazone? Om ruimte te maken voor bedrijven. De politieke krachten daarachter houden verband met onder meer corruptie en geweld, las redacteur Floor Boon in een stuk van Guardian-correspondent Jonathan Watts.

 3. Libiërs betalen grof geld voor een lofzang op hun stad of stam


  In een chique nachtclub in Tunis betalen Libische expats en vluchtelingen rondlopende zangers om lof te zingen over hun thuisstad, stam of favoriete politicus. Een hulpje met een emmer vangt de bankbiljetten op. Cool verhaal van Zenith, vindt Turkije-correspondent Toon Beemsterboer.

 4. Kim Il-sung was een held

  Fijn tegendraads verhaal over Noord-Korea in de London Review of Books, vindt buitenlandredacteur Jacco Hupkens. Kim Il-sung kun je best zien als heldhaftige vrijheidsstrijder, die het opnam tegen wrede Zuid-Koreanen en Amerikanen, betoogt historicus Bruce Cumings.

 5. Trump krijgt stiekem heel veel voor elkaar

  Foto Reuters

  Laat je niet afleiden door schandaaltjes over ‘#covfefe’ of handen schudden met Macron, leest beeldredacteur Arjan de Jongh bij The Huffington Post. De regering-Trump voert in een razend tempo hervormingen door, die samen een schrikbeeld voor progressieve Amerikanen vormen.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.