Syrië

Rusland vuurt kruisraketten af op IS vanaf Middellandse Zee

Vanaf Russische marineschepen in de Middellandse Zee zijn woensdag vier kruisraketten afgevuurd op posities van de terreurbeweging Islamitische Staat in Syrië. Volgens Russische media ging het om raketten die vanaf een fregat en een duikboot zijn gelanceerd richting IS-posities in de omgeving van de plaats Palmyra. Het Russische ministerie van Defensie heeft Turkije, de VS en Israël vooraf gewaarschuwd over de beschieting. De oude stad Palmyra ligt in de woestijn, ongeveer 220 kilometer ten noordoosten van Damascus. In mei 2015 namen IS-strijders deze plaats in, in maart 2016 heroverden de Syrische strijdkrachten Palmyra met steun van milities en Russische gevechtsvliegtuigen, maar in december drongen IS-strijders de stad weer binnen. In maart trokken ze zich weer terug. (ANP)

    • ANP