Alle scholieren busongeluk Frankrijk uit ziekenhuis

Twaalf scholieren, de buschauffeur en vier docenten van een middelbare school in Geldrop waren naar het ziekenhuis gebracht.

Foto Philippe Huguen/AFP

Alle scholieren die donderdag lichtgewond raakten bij het busongeluk in Noord-Frankrijk mogen het ziekenhuis verlaten. Zij zijn donderdagmiddag in een bus op weg gegaan naar huis, meldt persbureau ANP. Sommige leerlingen zijn door hun ouders opgehaald.

Twee docenten blijven voorlopig in het ziekenhuis, over hun toestand is niets bekend, meldt ANP. In totaal werden 22 slachtoffers naar een ziekenhuis gebracht met voornamelijk lichte verwondingen.

De bus met 45 Nederlandse scholieren botste donderdagochtend vroeg op de weg tussen Duinkerken en Calais op een vrachtwagen. Daarbij is de chauffeur als enige zwaargewond geraakt. Verder zijn twaalf leerlingen en vier docenten gewond geraakt, aldus het Strabrecht College te Geldrop in een persconferentie. De bus was onderweg naar Londen.

De buschauffeur is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het Eindhovens Dagblad is hij nog aanspreekbaar. De chauffeur heeft botbreuken opgelopen.

Tijdens de persconferentie op donderdagochtend meldde rector Leenderd van der Deijl al dat niemand in levensgevaar is. De scholieren die niet gewond raakten, werden na het ongeval opgevangen door een plaatselijke school.

De chauffeur van de vrachtwagen zou in slaap zijn gevallen, waardoor het voertuig plotseling afremde. De bus, die er achter reed, minderde niet op tijd zelf snelheid en klapte tegen de vrachtwagen aan. Op foto’s is te zien hoe de voorkant van de bus volledig is weggesneden, de rest van het voertuig lijkt intact.

Twitter avatar 247BZ 24/7 BZ Een collega van onze ambassade in Parijs is op weg naar de plek van het ongeluk om de scholieren bij te staan… https://t.co/wnJ63AyTbu
    • Len Maessen