Mislukte overname

PPG zet overnamebod op AkzoNobel niet door

Verfbedrijf AkzoNobel is van zijn belager af: de Amerikaanse branchegenoot PPG zet zijn overnamepoging niet door. Dat heeft PPG donderdagochtend bekend gemaakt, op de dag dat de deadline voor het uitbrengen van een officieel bod verliep. AkzoNobel denkt zelfstandig beter af te zijn en heeft keer op keer geweigerd met PPG in onderhandeling te treden – met steun van de Nederlandse politiek. Eerder deze week won het bedrijf een rechtszaak van een deel van zijn eigen aandeelhouders, die vonden dat de bedrijfstop wél met PPG moest gaan praten. Vorige week heeft PPG een „laatste poging” gedaan om AkzoNobel te overtuigen in een brief, schrijft het, maar ook dat was tevergeefs. Door deze en eerdere afwijzingen gelooft PPG dat het nu beter is om zich terug te trekken. (NRC)

    • Teri van der Heijden