Brieven

Gezondheid jongeren

Verbied energiedrankjes voor 16-min

Foto NRC Fotodienst

Hyperactief en tegelijkertijd doodmoe, luidde de kop van een artikel in NRC op 24 mei. Het ging over energiedranken. Ik ben het ermee eens dat energy drinks slecht zijn voor jongeren. Door de vele suikers krijg je heel snel heel veel energie en word je druk. De drankjes kunnen je ook dik maken. En er wordt een aanslag gepleegd op je gebit. Jongeren die meerdere energy drinks op een dag drinken, raken eraan gewend. Ze blijven drinken. Dit zorgt ervoor dat ze constant druk zijn, wat er op den duur voor zorgt dat ze te weinig slapen en zich slecht concentreren op school.

Daarom lijkt het mij een goed idee om verkoop onder de zestien jaar te verbieden. Jongeren beseffen dan meteen hoe slecht het is. Hopelijk worden de schoolprestaties van de ‘verslaafden’ door het nemen van deze maatregel positief beïnvloed. Waarschijnlijk zal het aantal jongeren met obesitas afnemen doordat er minder energy drinks met suiker verkocht zullen worden.

Ik als jonge scholier zit hier middenin en vind dan ook echt dat er een maatregel ingevoerd moet worden ter bescherming van de jongeren om de hierboven genoemde problemen en gevolgen van het drinken van energy drinks op te lossen. Deze maatregel geldt natuurlijk niet voor de suikervrije variant.


Velp