Covfefe: Trumps ‘geweldigste’ tikfout inspireert tot ontelbare grappen

Om een van zijn eigen spelfouten op Twitter te citeren: het was ‘unpresidented’. De Amerikaanse president Trump wilde in de nacht van dinsdag op woensdag via zijn favoriete medium Twitter weer eens zijn ergernis over de pers tonen. En toen ging er iets mis: „Ondanks de constante negatieve pers covfefe”, twitterde hij.

Covfefe. Even bleef het woord verlokkend hangen in de mondiale babbelbox, toen ging de wereld er compleet mee aan de haal. „Dit was het moment”, reageerde iemand, „dat Trump prsiduvhirw werd”. De Urban Dictionary kwam met een definitie: „Covfefe. Als je coverage wilt typen maar je handen te klein zijn om het hele toetsenbord te bestrijken.” Iemand anders voorspelde de reactie van zijn woordvoerder Sean Spicer: „Niet alleen is covfefe een woord, het is het geweldigste woord dat ooit uitgesproken is.”

Sommigen vroegen bezorgd of Trump wellicht een beroerte had gekregen, of dat iemand halverwege de tweet zijn telefoon had afgepakt. Vijf uur na plaatsing was de hashtag #covfefe nog trending en was de domeinnaam Covfefe.com geregistreerd. Pas een uur daarna werd de tweet verwijderd.

Nog niet eerder maakte Trump zulke onbegrijpelijke lettersoep van een tweet. Wel munt hij soms een nieuw woord. Zo noemde hij de inbeslagname van een drone door China ‘unpresidented’ waar hij ‘unprecedented’ bedoelde. En toen Trump Obama ervan beschuldigde dat deze zijn telefoon afluisterde, was zijn woede zo groot dat hij ‘tap’ spelde met twee p’s. (NRC)

    • Maartje Somers