Trumps pr-chef mag na drie maanden al zijn functie neerleggen

Mike Dubke
Mike Dubke Foto EPA/SHAWN THEW

Pr-chef van president Donald Trump, Mike Dubke, legt al na drie maanden zijn functie neer. Dat heeft het Witte Huis dinsdag bekendgemaakt. De 47-jarige Dubke gaf geen reden voor zijn ontslag. Het hangt vermoedelijk samen met de wijzigingen die Trump wil aanbrengen in zijn team na de politieke onrust die is ontstaan door het Ruslandonderzoek. Trump beklaagde zich eerder over het lekken van informatie door zijn stafleden.

Ook woordvoerder Sean Spicer wordt genoemd als mogelijk slachtoffer van Trumps wijzigingen.

Dubke maakte zijn ontslag al op 18 mei bekend, maar vanwege Trumps bezoek aan het buitenland werd gewacht met de officiële bevestiging.

Trump kwam dinsdagmiddag in een tweet nog even terug op zijn bezoeken aan het buitenland, daags nadat bondskanselier Merkel twijfel had geuit over de betrouwbaarheid van de VS als bondgenoot. „We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change.”

Koningsdrama dreigt pagina 14-15