Overname

Investeerder NXP probeert hoger bod van Qualcomm af te dwingen

Elliot, een van de activistische investeerders in NXP, vindt dat het Nederlandse chipbedrijf opnieuw moet onderhandelen over het bod dat het van de Amerikaanse chipgigant Qualcomm kreeg. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag. Elliot zou gesteund worden door tenminste twee andere aandeelhouders. Zij menen dat een overnameprijs van 47 miljard dollar – dat is 110 dollar per aandeel NXP – niet genoeg is. Na het bod van Qualcomm, in oktober 2016, gingen al stemmen op dat de overname in feite een koopje was omdat het Eindhovense bedrijf een vrij veelbelovende toekomst lijkt te hebben als belangrijkste chipleverancier van de autoindustrie. Elliott verhoogde in maart 2017 zijn belang in NXP en zou nu bijna 4 procent van de aandelen hebben. (NRC)