Nieuwe leiding NEC na degradatie

Onder meer algemeen directeur Bart van Ingen en voorzitter Ton van Gaalen vertrekken bij NEC.

Foto Koen van Weel/ANP

NEC krijgt na de degradatie naar de Jupiler League een compleet nieuwe leiding. Directeur Bart van Ingen, technisch directeur Edwin de Kruijff, voorzitter Ton van Gaalen en technisch commissaris Peter Wisgerhof vertrekken bij de Nijmeegse club.

In goed overleg met de raad van commissarissen is besloten dat er ruimte gemaakt wordt voor een nieuwe start, valt te lezen op de site van de club.

NEC degradeerde afgelopen zondag na een bewogen seizoen naar de Jupiler League. Van Ingen vertelde zondag na die beslissende nederlaag tegen NAC (1-4) al dat hij alleen zou aanblijven als de raad van commissarissen hem volledig zou steunen. Tijdens een gesprek met de toezichthouders merkte de directeur dat dit niet het geval was. De Kruijff weigerde een nieuwe verbintenis en Van Gaalen vindt dat er bij een nieuwe start ook een nieuwe voorzitter hoort.

Nieuwe trainer

Volgens Ariens gaat NEC eerst een algemeen en technisch directeur aanstellen. Vervolgens gaat de zoektocht naar een nieuwe trainer verder.

NEC is op zoek naar een nieuwe trainer nadat Peter Hyballa de laatste wedstrijden werd vervangen door Ron de Groot, maar hij wil niet verder als hoofdtrainer. Technisch directeur De Kruijff zag een goede kandidaat in Rob Alflen, met wie hij samen bij FC Utrecht werkte. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo liet maandag zelf al weten dat de gesprekken voorlopig zijn gestaakt.

Met de degradatie van NEC kwam ook een einde aan de verbintenis van assistent-trainer Ernie Brandts. De 61-jarige coach tekende vorige zomer een eenjarige verbintenis met NEC, die automatisch verlengd zou worden bij handhaving in de eredivisie. Nu dat niet is gebeurd, vervalt deze clausule.