‘Nederlandse vrouw vermist in Tripoli’

Van Yvonne Snitjer, die regelmatig artikelen schrijft voor de website joop.nl, is sinds 26 mei niets meer vernomen.

Een markt in centrum van de Libië hoofdstad Tripoli.
Een markt in centrum van de Libië hoofdstad Tripoli. Foto Mahmud Turkia/AFP

De Nederlandse Yvonne Snitjer, die woont en werkt in de Libische hoofdstad Tripoli, wordt vermist. Dat meldt de website joop.nl, waarvoor Snitjer regelmatig als opiniemaker bijdragen levert.

Snitjer is de oprichter van onafhankelijk educatie-centrum Al Eureka. Ze werd voor het laatst gezien in café Da Roma in Tripoli. Snitjer schrijft voor joop.nl voornamelijk over de gevaarlijke situatie in Libië. Haar laatste tweet dateert van vrijdag 26 mei. Hierin refereert ze aan de ramadan, die onlangs begon.

Bekenden van Snitjer vragen via sociale media om hulp:

Twitter avatar Marguer_d Marguerite Dehler DUTCH CITIZEN @YvonneSnitjer MISSING SINCE 26/5 #TRIPOLI #Libya
IF YOU’VE SEEN HER PLZ CONTACT https://t.co/PeE6QmE5lA

Volgens journalist Jan Eikelboom woont Snitjer reeds lange tijd in Tripoli. Ze zou haar woning in Nederland hebben verkocht en naar Libië zijn afgereisd om hulp te bieden:

Twitter avatar janeikelboom Jan Eikelboom De vermiste @YvonneSnitjer verkocht haar woning in NL om op eigen houtje hulp te gaan bieden in Libië. Ze woonde langere tijd in Tripoli.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten kennis te hebben genomen van de berichtgeving over de vermissing van Snitjer, maar kan nog niets bevestigen. Dit heeft te maken met de chaotische bestuurlijke toestand waarin Libië momenteel verkeert.

Café Da Roma, waar Snitjer voor het laatst werd gezien: