Covfefe : Trump introduceert een nieuw woord, maar wat betekent het?

President Donald Trump
President Donald Trump FOTO AFP

Om een van zijn eigen spelfouten op Twitter te citeren: het was ‘unpresidented’. De Amerikaanse president Trump wilde gisternacht via zijn favoriete medium Twitter weer eens zijn ergernis over de pers botvieren. En toen ging er iets mis: „Ondanks de constante negatieve pers covfefe”, twitterde hij.

Covfefe. De tweet werd niet verwijderd of gecorrigeerd. Even bleef het woord verlokkend hangen in de mondiale babbelbox, toen ging de wereld er compleet mee aan de haal. „Dit was het moment dat Trump prsiduvhirw werd”, reageerde de een. Een ander: ‘when they go low, we go Covfefe’, een variant van een zin waarmee Michelle Obama de Republikeinen aanviel; when they go low, we go high. De urban dictionary kwam met een definitie: „Covfefe. Als je coverage wilt typen maar je handen te klein zijn om het hele toetsenbord te bestrijken.” De reactie van Trumps perswoordvoerder Sean Spicer werd voorspeld: „Niet alleen is Covfefe een woord, het is het geweldigste woord dat ooit uitgesproken is.”