Haase verliest van Nadal, alle Nederlanders uitgeschakeld

Na Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp strandt ook Robin Haase in de tweede ronde van Roland Garros.

Kiki Bertens in de wedstrijd tegen Catherine Bellis tijdens Roland Garros in Parijs.
Kiki Bertens in de wedstrijd tegen Catherine Bellis tijdens Roland Garros in Parijs. Foto Lionel Bonaventure/AFP

Na Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp is ook Robin Haase uitgeschakeld op Roland Garros. De dertigjarige Hagenaar moest in drie sets buigen voor topfavoriet Rafael Nadal: 6-1 6-4 6-3. Daarmee is de laatste Nederlander verdwenen uit het enkelspel van het Franse grandslamtoernooi.

Ook in 2010 en 2016 stond Haase tegen Nadal. Beide keren verloor Haase. Als Nadal het toernooi wint, is dat zijn tiende zege op Roland Garros. Nooit eerder won iemand een grandslamtoernooi tien keer.

Kiki Bertens werd eerder op de dag uitgeschakeld op tennistoernooi Roland Garros. De 18-jarige Amerikaanse Catherine Bellis was in twee sets (6-3 en 7-6) te sterk voor de Nederlandse in de tweede ronde van het grandslamtoernooi in Parijs.

Ook de Nederlandse Richèl Hogenkamp werd woensdag uitgeschakeld. De 25-jarige uit Doetinchem verloor in twee sets (6-3 en 6-4) van de Belgische Elise Mertens. Hogenkamp had in de eerste ronde voor een verrassing gezorgd door de Servische Jelena Jankovic, de voormalige nummer één van de wereld, te verslaan. Het was haar eerste deelname aan het graveltoernooi in Parijs.

Veel fouten van Bertens

Bertens was als achttiende geplaatst op het toernooi. Ze gold als outsider, maar vorig jaar haalde Bertens hier de halve finales, waarin ze eervol verloor van Serena Williams.

De als 48ste geplaatste Amerikaanse wist in de tiebreak haar vierde matchpoint te verzilveren door een onnodige fout van Bertens. Ook daarvoor maakte Bertens veel fouten, 45 in totaal.

Lees ook dit profiel over Bertens van vorig jaar: Krijger Kiki, boegbeeld van het Nederlandse tennis

De 25-jarige Wateringse presteerde de afgelopen weken goed. Twee weken geleden won ze nog van Bellis op het WTA-tennistoernooi in Rome in twee sets: 6-4 en 6-0. Ze bereikte op dat toernooi de halve finales. Afgelopen zaterdag won Bertens het WTA-toernooi in Neurenberg voor de tweede opeenvolgende keer.

Haase tegen Nadal

In de eerste ronde won Bertens van Kroatisch-Australische Ajla Tomljanovic. Bellis schakelde die ronde de 25-jarige Nederlandse Quirine Lemoine uit in drie sets: 6-3, 3-6, 6-1. Het was de eerste keer dat Lemoine op het hoofdtoernooi van een grand slam speelde.