Bedrijfsgeheimen

Uber ontslaat expert die Google bestolen zou hebben

Uber, de Amerikaanse transport- en taxidienst, ontslaat Anthony Levandowski die ervan wordt verdacht Google-geheimen te hebben gestolen. Dat meldt The New York Times op basis van interne mails van Uber. Levandowski is een expert in zelfrijdende auto’s en werkte jarenlang bij Google. Hij stapte op en begon een eigen bedrijfje in zelfrijdende vrachtwagens, Otto, dat al snel werd overgenomen door Uber voor 680 miljoen dollar (omgerekend 608 miljoen euro). Waymo – zoals de robotautoafdeling van Google nu heet – beschuldigt Levandowski van het stelen van bedrijfsgeheimen en klaagde Uber aan. Levandowski, die zich beroept op zijn zwijgrecht, weigert mee te werken aan het onderzoek. Dat was voor Uber reden om hem te ontslaan. (NRC)