Auteur site joop.nl

Nederlandse Yvonne Snitjer sinds vorige week in Libië vermist

De Nederlandse Yvonne Snitjer, die woont en werkt in de Libische hoofdstad Tripoli, wordt vermist. Dat meldt de website joop.nl, waaraan Snitjer regelmatig bijdragen levert. Snitjer is een van de oprichters van het onafhankelijke educatie-centrum Al Eureka. Ze schrijft voor joop.nl voornamelijk over de gevaarlijke situatie in Libië. Haar laatste tweet dateert van vrijdag 26 mei. Hierin refereerde ze aan de ramadan, die vorige week begon.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten kennis te hebben genomen van de berichten over de vermissing van Snitjer, maar kan nog niets bevestigen. Dit heeft te maken met de chaotische bestuurlijke toestand waarin Libië momenteel verkeert. Er is geen Nederlandse ambassade in het land. (NRC)