Waterfrontfraude

Vastgoedorganisatie gemeente Rotterdam ‘was nooit op orde’

De vastgoedorganisatie van de gemeente Rotterdam is nooit op orde geweest. Dat is de belangrijkste conclusie van de enquêtecommissie van de Rotterdamse gemeenteraad naar de Waterfrontfraude. Die zaak kostte de stad zo’n 8 miljoen euro. De commissie bracht maandag haar rapport uit. Begin 2014 kreeg de raad nog van toenmalig wethouder Karakus (PvdA) te horen dat het goed ging bij vastgoed. „Dat was ten onrechte”, concludeert de commissie. Ze constateert ook een grote afstand tussen medewerkers en management en weinig aandacht van het stadsbestuur voor de afdeling vastgoed vanaf 2014. „De wethouder vastgoed [Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam] had in de periode mei 2014-begin 2016 geen specifiek inzicht in de bedrijfsvoering van de vastgoedorganisatie.” (NRC)