Recensie

Recensie

Twangende gitaren en woordeloze surfsound

Op tournee als Amerikaanse begeleidingsband van Nick Lowe vroeg de altijd achter Mexicaanse vechtmaskers verscholen surfrockgroep Los Straitjackets zich af hoe de songs van hun Britse collega zouden klinken als instrumentals. In een naar Lowe’s Jesus Of Cool knipogende hoes voegen ze de daad bij het woord op What’s So Funny About Peace, Love and Los Straitjackets. Dat werkt vooral goed in herkenbare nummers als ‘Cruel to be Kind’, ‘Half a Man and Half a Boy’ en ‘(What’s so Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding’. De twangende gitaren en de authentiek galmende surfsound doen recht aan het superieure popgevoel van Nick Lowe, al mis je in woordloze versies van ‘All Men are Liars’ en ‘I Live on the Battlefield’ de humor van de man die het totaalpakket van popteksten en pakkende melodieën tot hogere kunst verhief.